AKTUELNO

Završava se novi bulevar u okviru Beograda na vodi koji će da spoji Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, objavio je danas gradski menadžer Goran Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Prema njegovim rečima, ovaj bulevar će na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vulsona, koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju.

- Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu se zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod - istakao je Vesić.

Kako je naveo, bulevar se proteže od tramvajskog mosta do Beogradskog sajma, širine je 40 metara i dužine preko dva kilometra.

- U bulevaru se nalaze po 3 saobraćajne trake u svakom smeru i razdelno ostrvo sa drvoredom širine 5m. Na jednoj strani bulevara nalazi se biciklistička staza širine 3m postavljena između dva drvoreda. Trotoari su popločani granitnim pločama sa zelenim površinama i klupama za odmor. Ugradjena je moderna LED rasveta, izvedene su sve neophodne instalacije, sistem za zalivanje, kišna kanalizacija, kanalizacija upotrebljenih voda, mreža pijaće vode kao i elektro i telekomunikacione instalacije -

Ukazao je Goran Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#bulevar

'